Leiderschapsontwikkeling

Hoe kun je als leider richting geven en helpen anderen hun weg te vinden? Bouwen aan een cultuur van continue verbetering en groei? Hoe kunnen we gezonde groei managen? Dat zijn vragen die in onze leiderschapsprogramma’s aan bod komen.

Eerst verkennen we samen de visie op leiderschap en vertalen die naar de praktijk. Hoe ziet leiderschap er uit binnen jouw organisatie? In de programma's starten we altijd vanuit persoonlijk leiderschap en het vergroten van dit zelfbewustzijn. Hoe kan je je leiderschap versterken vanuit je eigen kwaliteiten en waarden? Daarbij gaan we aan de slag met leiderschapsskills om jezelf als leider bewust in te zetten in relatie tot anderen. Met als uiteindelijk doel: een positieve impact op je collega's, de organisatie en de toekomst van de organisatie.

Wij verzorgen programma’s op maat

Dit betekent dat we eerst goed luisteren naar de ambitie en wat er speelt in een organisatie. Waar nodig dagen we uit om vanuit de Alterme visie anders te kijken naar de ontwikkeling van mensen en wat daarvoor nodig is. Als daar behoefte aan is, kunnen wij helpen bij het creëren van jullie eigen visie op talentontwikkeling of leiderschap. Deze visie vormt een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp van het programma. Op basis van de organisatiedoelen en de behoefte van de doelgroep maken we een programma om het beste in medewerkers naar boven te halen en resultaat te behalen. 

Wat je van onze programma’s mag verwachten

In onze programma’s laten we deelnemers op energieke wijze eigenaarschap nemen over hun eigen ontwikkeling, door hen op een positief confronterende wijze bewuster te maken van hun potentieel en de doeltreffendheid van hun gedrag. Tijdens de trainingsdagen wisselen we af tussen theorie, reflectie en ervaren. De trainingsdagen zijn altijd interactief én actiegericht. We sluiten aan bij de dagelijkse praktijk door te werken met ‘echte’ casuïstiek. Tijdens de programma’s geven deelnemers tips en feedback aan elkaar om zo ook van elkaar te leren. In overleg is het mogelijk om deelnemers toegang te geven tot een digitale leeromgeving waar zij meer informatie vindt over de behandelde onderwerpen, achtergrond & tools.

Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen contact met je op!

Contactformulier